Arhiva

OTVORENA ULO HLADNJAČA DISTRIBUTIVNOG CENTRA U RAKITOVCU

Slika br. 1

Kod Velike Gorice u Radnoj zoni Rakitovec otvorena je 22. svibnja 2018. izgrađena ULO hladnjača, s trenutno najmodernijom tehnologijom za skladištenje voća i povrća, u sklopu Distributivnog centra za voće i povrće.

Slika br. 2

U izgradnji ove 2. faze sudjelovala je tvrtka „Radnik“, a gradnja je završena u planiranom roku i po svim standardima za ovu vrstu građevine.

Slika br. 3

Obilježeno 45. godina rada “KK Radnik” Križevci

45godina kkradnik

Povodom obilježavanja 45. obljetnice KK “Radnik” Križevci u subotu, 19. prosinca 2015. u križevačkoj sportskoj dvorani odigrane su prijateljske košarkaške utakmice mlađih kadeta M-14 i juniora M-18 između križevačkog Radnika i Cedevite iz Zagreba.

U ogledu mlađih kadeta košarkaša iz Zagreba pobijedili su rezultatom 87:65, dok su kod juniora košarkaši Cedevite pobijedili rezultatom 96:53.

Na obljetnici su nastupile i križevačke mažoretkinje koje su uljepšale slavljeničku i sportsku atmosferu.

“Radnik” izgradio “Alhambru” – novi hotel s 5 zvjezdica

alahambra radnik

Malološinjska grupacija Lošinj Hotels&Villas iz kompanije Jadranka početkom rujna otvorila je rekonstruirani hotel Alhambra s vilom Augustom, u čiju je obnovu i repozicioniranje s 2 na 5 zvjezdica uložila 20 milijuna eura te time zaokružila dvogodišnji investicijski ciklus u zoni Čikat.

U blizini hotela Alhambra nalazi se hotel Bellevue, a radove na oba hotela s 5 zvjezdica izvela je građevinska tvrtka “Radnik” iz Križevaca koja je za izgradnju hotela Bellevue dobila i nagradu CEMEX-a.

Križevački “Radnik” izgradio “Bellevue” prvi hotel s pet zvjezdica koji je od danas s prestižnom Bijelom zastavom

Bijela zastava, međunarodni simbol čistih vodenih površina, dodijeljena je u subotu malološinjskom hotelu Bellevue za očuvanje vodenih površina u dijelu uvale Čikat, čime je postao prvi hotel s pet zvjezdica s tom prestižnom zastavom.

belevue

U ime Zaklade princa Alberta II od Monaka, predsjedniku Uprave Jadranke Sanjinu Šoliću Bijelu zastavu svečano je uručila Helga Piaget, kreatorica međunarodnog okolišnog, edukativnog i umjetničkog projekta Passion Sea koji njeguje ljubav i strast prema moru te naš proslavljeni ronilac Kristijan Curavić.

“Iznimna nam je čast što je hotel Bellevue dobivanjem Bijele zastave potvrdio sva obilježja i vrijednosti. Stalnim akcijama čišćenja obale, plaža i podmorja ispred svih naših objekata pokazujemo da je ekološki prihvatljivo ponašanje nezaobilazni dio naše poslovne filozofije te da je naša odgovornost prema moru i obali na najvišoj razini”, kazao je Šolić.

Bijela zastava ekološki je simbol čistih vodenih površina – mora, rijeka i jezera koji se zauzima za zaštitu, očuvanje i čistoću vodenih površina uz istovremeno stvaranje globalne svijesti o problemu morskog otpada.

U Hrvatskoj je dodijeljena i Gradu Malom Lošinju za uvalu Valdarke, za rijeku Krku i plaže hotela Svpetrvs Resort Supetar, pulskom hotelu Park Plaza Histria Pula, hotelu Split u Podstrani i turističkom naselju Crvena Luka u Biogradu na Moru.

U poslijednje dvije godine Bijela zastava dodijeljena je i slovenskom jezeru Bled, makedonskom jezeru Ohrid, BiH za rijeku Unu i princu Albertu II za vodene površine Monegaške kneževine.

Kriteriji za dodjelu Bijele zastave uključuju uspostavljanje najprihvatljivijih ekoloških metoda čišćenja podmorja, organizaciju resursa za reciklažu i pravilno upravljanje prikupljenim otpadom, dijeljenja iskustva s drugim ekološkim organizacijama, educiranje i osvješćivanje stanovništva te kontinuirano održavanje vodenih površina. Treba spomenuti da je radove na hotelu Bellevue izvodila križevačka građevinska tvrtka “Radnik” koja je za ovu građevinu dobila i nagradu CEMEX-a.